Comunicat de Presa

FRFA.ro

logo-frfa
header-newletter

Emis de F.R.F.A.-Fotbal American in Romania-www.frfa.ro
București, 19 Februarie 2013


COMUNICAT DE PRESĂ

A.C.S. “Bucharest Warriors” are plăcerea de a vă invita la o conferință de presă, care va avea loc în data de 21 Februarie 2013,joi, de la ora 13:00, la sediul Federației Române de Baschet (Bd. Basarabia nr. 39, parter).

Tematica conferinței de presă este recunoașterea fotbalului american ca ramură de sport în România.

La conferința de presă au fost invitați atat reprezentanti ai Guvernului Romaniei prin Ministerul Tineretului si Sporturilor Secretarul de Stat, Carmen Tocala, deputatul Mihai Sturzu dar si personalitati ale sportului romanesc, , Monica Iagar, Virgil Caruțașu CSM București, Cosmin Petrescu announcer si Razvan Matache initiatorul F.R.F.A.

Fotbalul American este un sport care a evoluat din primele forme de rugby si fotbal, primul meci inregistrandu-se in 1869 in Statele Unite ale Americii.

Astazi Fotbalul American este cel mai popular in S.U.A. unde finala Ligii Nationale (NFL), Super Bowl este cel mai vizualizat eveniment sportiv al cluburilor.

In Europa, prima Liga de Fotbal American a fost formata in 1979 in Germania.

Astazi sunt afiliate la Federatia Europeana 33 de tari, Germania avand peste 45.000 de jucatori legitimati.

Din 2007 până în 2013, în România, fotbalul american a crescut de la o echipă cu 20 de jucători, la 13 echipe, cu medie de peste 30 membri. În fiecare an din ce în ce mai multe echipe din țară se dezvoltă, încluzand Constanța, Cluj, Iași, Oradea, Prahova, Reșița, Mureș, Timișoara, Ilfov si Bucuresti.

În cei șase ani de activitate, fotbalul american a reușit sa puna bazele unui campionat, ajungând în 2013, la cea de a patra ediție. În 2012 s-a format o selectionata a României, denumita „Team Romania”, care a jucat împotriva echipei Naționale a Turciei.

ACS “Bucharest Warriors” a fost prima echipă de fotbal american inființată în România, în anul 2007. De atunci clubul a crescut de la un grup de studenți, la o echipă întreagă cu o organizare bine dezvoltată, capabilă să joace la nivel național și internațional.

În speranța că veți fi alaturi de noi la acest eveniment și că veți sprijini promovarea unei noi ramuri de sport, vă așteptăm cu brațele deschise.


RSVP: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon: 0723 362 956