Comunicat de Presa - FRFA si AAFAR

FRFA.ro si AAFA.ro

logo-frfa
header-newletter

Emis de A.A.F.A.R. cu sustinerea FRFA - Fotbal American in Romania - www.aafa.ro
București, 21 Ianuaarie 2014


COMUNICAT DE PRESĂ

Dorim sa anuntam ca in zilele de 22 si 23 februarie, AAFAR in parteneriat cu FRFA, organizeaza la Bucuresti, Clinicul EFAF pentru arbitraj sustinut de Jose Maria Rebes, Presedinte al Comisiei de Arbitraj EFAF.

Cu aceasta ocazie, ii invitam sa participe pe toti cei interesati de imbogatirea sau clarificarea cunostintelor legate de fotbalul american, de la autoritatea in arbitraj a Federatiei Europene. Acest Clinic reprezinta o oportunitate excelenta pentru promovarea si dezvoltarea fotbalului american in Romania.

Avand in vedere experienta oaspetelui nostru, prin prisma functiei ocupate la forul european, credem ca programul si agenda de discutii privesc in aceeasi masura corpul de arbitri cat si echipele care doresc sa afle lucruri esentiale despre regulament, organizare dar si pasii necesari atingerii unui nivel profesionist.

Toate elementele care urmeaza a fi tratate de acest Clinic vor fi un real castig pentru toti cei prezenti, urmand a fi punctate aspecte importante legate de regulament, dar si de tactica si organizare in timpul meciurilor.

Fiind un eveniment oficial EFAF, exista doua modalitati de a lua parte in audienta. Participarea directa urmeaza a fi atestata EFAF de catre dl. Rebes, persoanele care se vor inscrie in acest scop participand activ la sedintele clinice. Taxa pentru participare cu atestare este de 50 de euro/persoana.

A doua modalitate, este de a asista in public la Clinic, contra unei taxe de 30 de lei/persoana. Pe langa asistenta, este inclusa participarea la o sesiune de Q&A cu dl. Rebes la finalul celor doua zile de Clinic, pentru clarificarea eventualelor nelamuriri.
Costurile pentru organizarea acestui Clinic vor fi suportate in mare parte de membrii activi ai AAFAR.

Deoarece dorim sa facem pasi importanti catre organizarea si pregatirea unui corp de arbitri profesionisti, dar si pentru un campionat puternic si competitiv prin prisma tratarii acestui sport cu responsabilitate si maxima seriozitate, va asteptam sa participati alaturi de noi la unul dintre cele mai importante evenimente din ultimii ani pentru fotbalul american din Romania.

Contact si inscrieri la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau Tel. 0721 382 154

Clinic-arbitri-feb-2014


 

 

 

Comunicat de Presa

FRFA.ro

logo-frfa
header-newletter

Emis de F.R.F.A.-Fotbal American in Romania-www.frfa.ro
București, 19 Februarie 2013


COMUNICAT DE PRESĂ

A.C.S. “Bucharest Warriors” are plăcerea de a vă invita la o conferință de presă, care va avea loc în data de 21 Februarie 2013,joi, de la ora 13:00, la sediul Federației Române de Baschet (Bd. Basarabia nr. 39, parter).

Tematica conferinței de presă este recunoașterea fotbalului american ca ramură de sport în România.

La conferința de presă au fost invitați atat reprezentanti ai Guvernului Romaniei prin Ministerul Tineretului si Sporturilor Secretarul de Stat, Carmen Tocala, deputatul Mihai Sturzu dar si personalitati ale sportului romanesc, , Monica Iagar, Virgil Caruțașu CSM București, Cosmin Petrescu announcer si Razvan Matache initiatorul F.R.F.A.

Fotbalul American este un sport care a evoluat din primele forme de rugby si fotbal, primul meci inregistrandu-se in 1869 in Statele Unite ale Americii.

Astazi Fotbalul American este cel mai popular in S.U.A. unde finala Ligii Nationale (NFL), Super Bowl este cel mai vizualizat eveniment sportiv al cluburilor.

In Europa, prima Liga de Fotbal American a fost formata in 1979 in Germania.

Astazi sunt afiliate la Federatia Europeana 33 de tari, Germania avand peste 45.000 de jucatori legitimati.

Din 2007 până în 2013, în România, fotbalul american a crescut de la o echipă cu 20 de jucători, la 13 echipe, cu medie de peste 30 membri. În fiecare an din ce în ce mai multe echipe din țară se dezvoltă, încluzand Constanța, Cluj, Iași, Oradea, Prahova, Reșița, Mureș, Timișoara, Ilfov si Bucuresti.

În cei șase ani de activitate, fotbalul american a reușit sa puna bazele unui campionat, ajungând în 2013, la cea de a patra ediție. În 2012 s-a format o selectionata a României, denumita „Team Romania”, care a jucat împotriva echipei Naționale a Turciei.

ACS “Bucharest Warriors” a fost prima echipă de fotbal american inființată în România, în anul 2007. De atunci clubul a crescut de la un grup de studenți, la o echipă întreagă cu o organizare bine dezvoltată, capabilă să joace la nivel național și internațional.

În speranța că veți fi alaturi de noi la acest eveniment și că veți sprijini promovarea unei noi ramuri de sport, vă așteptăm cu brațele deschise.


RSVP: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon: 0723 362 956
 

 

Comunicat de presa - Team Romania vs Team Turkey

logo-frfa-transp2

 


Download Comunicat de presa (Limba Romana)         Download Press Release (English)

 

Emis de www.FRFA.ro
București, 9 aprilie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Meci internațional de fotbal american între Echipa României și Echipa Nationala a Turciei

În acest sezon, România va fi gazda celui mai important meci internațional de fotbal american.

În data de 5 mai 2012, ora 13:00, Echipa României va juca împreună cu Echipa Naționala a Turciei pe stadionul Clinceni Arena.

Echipa României de fotbal american este antrenata de Rafael Ruiz (Cluj Crusaders), si coordonata de Alexander Klein (Timisoara 89ers).

Membri lotului echipei Romaniei sunt selectionati de la: Bucharest Warriors, Constanța Sharks, Cluj Crusaders, Prahova Thunder, si Timișoara 89ers.

Meciul va fi transmis live, la radio de Sport Total FM si va fi transmis live pe internet de catre www.sportTVlive.ro si www.sport.ro. 

Comentatorul meciului va fi Cosmin Petrescu.